nedelja, 09. april 2017

Skuta po sladkosnedovo

Za drugi dan uvajanja jagod sem malemu pripravila poseben zajtrk.
Glede na to, da po medeni roladi z jagodami ni bilo nobene reakcije sem prepričana, da mu jagode nikakor ne morejo škoditi. No, nekako sem že pred uvajanjem teh sladkih lepotičk v rdečem pričakovala tak rezultat saj nihče v moji ali partnerjevi družini ni na nič alergičen. A kljub temu menim, da smernice niso postavljene kar tako za brez veze. Dojenček enostavno ni pripravljen na vnos enake hrane kot odrasel. Glede na to, da je naš tamal rojen aprila pa tako ali tako ni bilo ob uvajanju goste hrane na voljo jagod. Ker pa težim k svežemu sadju in zelenjavi mislim, da je najbolje, da, ko se uvajanja lotimo uporabimo sezonsko hrano.

Za tak zajtrk, kot je bil na meniju danes pri nas potrebujemo:

1 banano
Polovico avokada
Žlico chia semen
3 žlice pasirane skute
1 jabolko
Sok pol pomaranče
3 jagode

Postopek:

Banano, avokado in skuto skupaj dobro zmečkamo in premešamo. Dodamo chia semena in maso nadevamo v skodelico. Po vrhu pa samo še posujemo na koščke narezano jabolko, katere podušimo na pomarančnem soku in narezane jagode.

Namig: primerno po 9 mesecu starosti.


Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar